Pridelaj domače gnojilo | Blog Bokashi Organko | Skaza

Domače gnojilo, ki te bo navdušilo

Pridelaj sam svoje domače gnojilo, s katerim boš privarčeval. Tvoj vrt pa bo s tem gnojilom poln zdravih in sočnih pridelkov.

Pri tem ti lahko pomaga kompostnik Bokashi Organko, ki gnojilo izdeluje kar na tvojem kuhinjskem pultu, s čimer boš letno prihranili ogromno denarja, saj ti ne bo treba kupovati umetnih gnojil. Tako je izračunala zvesta uporabnica, ki že osem let uporablja kompostnik Bokashi Organko in ga priporoča kot vrhunsko rešitev za njen vrt.

Kuhinjski kompostnik je lahko tvoj že za 53,99 € in pri tebi v pičlih 2 dneh. Pohiti in za čudežno gnojilo poskrbi že zdaj.

Kako narediš učinkovito domače gnojilo?

Potrebuješ kompostnik Bokashi Organko, ki ti omogoča enostavno kompostiranje na kuhinjskem pultu, balkonu ali vrtu. Vsak dan vanj odvržeš svoje biološke odpadke in jih potreseš z učinkovitimi mikroorganizmi, ki pospešujejo proces fermentacije v Bokashi Organku.

Že po nekaj dneh je prvi stranski produkt kompostiranja bokashi v kompostniku Bokashi Organko narejen: tekočina bokashi, ki je mikrobiološko bogata. To pomeni, da vsebuje veliko antioksidantov, encimov in naravnih antibiotikov, ki lahko nahranijo tvoje rastline. Ne da bi se spuščali v nadaljnje podrobnosti, lahko z gotovostjo trdimo, da pravilno razredčen sok bokashi tvojim rastlinam zagotavlja vsa bistvena hranila, ki jih potrebujejo za uspevanje. Najboljše pri gnojilni tekočini, ki jo dobiš z redčenjem bokashi tekočine, je, da jo lahko uporabljaš tako za rastline na vrtnih gredah kot tudi za vse lončnice.

Po nekaj tednih, ko se proces fermentacije v kompostniku Bokashi Organko konča, dobiš bokashi potičko. Bokashi potička je prvovrstna osnova za kompost, ki jo lahko zakoplješ na vrtu ali odvržeš na tradicionalne kompostne kupe, saj izboljša rodovitnost tal in ohrani skoraj vsa hranila. Tvoji pridelki bodo zdravi brez uporabe umetnih gnojil.

Kompostnik Bokashi Organko Essential je najnovejši kompostnik, s katerim lahko izdeluješ domače gnojilo, sredstvo za čiščenje odtokov in sredstvo za zatiranje plevela ter prihraniš denar. Zagotovil bo tudi bolj trajnosten način življenja z doslednim recikliranjem bioloških odpadkov v nove vire, iz katerih bo zraslo novo življenje. Poleg tega bo poskrbel, da boš porabili manj plastičnih odpadkov, saj je izdelan iz reciklirane plastike, ki je nastala po uporabi potrošnikov. To je material, pridobljen iz odpadnih izdelkov, odvrženih v zabojnike, namenjene plastiki in plastični embalaži.

Kuhinjski kompostnik je lahko tvoj že za 53,99 € in pri tebi v pičlih 2 dneh. Pohiti in za čudežno gnojilo poskrbi že zdaj.

 

Nazaj na spletni dnevnik